top of page
DSC02097-Redigera.jpg

Gravidguide 

ddvitNamnlöst-2 (kopia).png

En stund för dig själv! 

 

 

SELFLOVE 

Oavsett hur din graviditet har varit och hur du känner dig just nu är den här stunden till för dig! Inte bara för att ge dig magiska bilder utan också en stund av närvaro, möjlighet att stanna upp och njuta av detta under du faktiskt går och bär på.

 

Jag tror med hela mitt hjärta att det är känslorna vi kommer att minnas när vi ser tillbaka och det är just det jag vill vara med och skapa under den här stunden. Du är viktig och värd att ge dig själv tid och lite lyx i vardagen. 

DSC01462.jpg

Varför du bokar en professionell fotograf

 

När du bokar en fotograf är det inte kameran du  bokar utan personen bakom. Vad jag menar med det är att det inte är kameran i sig som skapar de fina bilderna utan personen bakom kameran.

Erfarenhet, kreativitet och kunskap kring bilder, val av platser och ljus är något som kommer med en professionell fotograf.  

 

Jag tycker också att det är så viktigt att du känner dig bekväma framför kameran, därför pratar och skrattar vi mycket och just i de stunderna kommer de äkta leendena och skratten som skapar de bästa bilderna

. Jag finns med dig hela vägen och guidar dig hur du står bäst för att få just dessa naturliga bilderna.

Jag kan försäkra dig om att du kommer att känna dig avslappnade under fotograferingen. 

Inför din gravidfotografering

 

För att du ska få en så bra fotografering så möjligt finns det några saker för dig att tänka på och en del som jag förbereder själv. 

 

❥ När du bokar din fotografering pratar vi om vilken typ av bilder du vill ha. Om du vill ha Golden hour bilder eller mer neutrala bilder med fina moln! Båda är superfint och när jag vet vilket du önskar så håller jag koll på vädret inför vår dag. 

 

❥ Vi bestämmer alltid 2 datum, 1 datum som vi siktar in oss på och ett som blir en backup om vädret inte är med oss. Det är alltid kostnadsfritt när vi bokar om pågrund av vädret! Det är viktigt att bilderna blir bra med rätt ljus därför bokar jag hellre om än att fota i dåligt ljus och väder. 

 

❥ Vi väljer vilken plats vi ska fotografera på tillsammans, har du något önskemål får du gärna berätta det, sen har jag mina smultronställen som jag vet är väldigt fina och att ljuset faller fint på. 

 

❥  Innan vi åker iväg och fotograferar är du välkommen hem till mig och prova ut de klänningar du vill ha från min gravidgarderob. Bor du längre bort går det också bra att välja klänningar online. 

DSC09682-Redigera.jpg

Små tips

 

❥ Tänk på att inte ha gummisnoddar runt handlederna eller kläder som gör märken på kroppen som magen och armar timmarna innan fotografering. Det brukar synas ganska länge.

 

❥ Ha gärna en axelbandslös bh i vitt eller beige om möjligt.

 

❥ Om din partner och barn ska vara med på fotograferingen tipsar jag om att tänka på att klä sig i neutrala färger som beige, vitt eller ljusblått så det sen passar in oavsett vilken klänning du väljer. 

DSC03770-Redigera-2.jpg

Vid kallare väder

❥ Ta gärna med dig en varm jacka som du kan ha om dig i pauserna. Jag har också med mig filtar och värmepåsar som vi sätter under kläderna och som du kan hålla i händerna. De hjälper superbra mot kylan.  

 

❥ Ta på dig ett par tjockare strumpbyxor under klänningen för att minska kylan, samt ett bra par skor. 

 

❥ Vi fotograferar också en kortare tid med flera pauser så du inte fryser. Dessa bilderna blir väldigt magiska och är så värda den lilla kylan! 

OM MIG

KÄRLEKSHISTORIER

BLOGG

ddvitNamnlöst-2 (kopia).png
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

elingrafs@gmail.com

Bohemisk gravid-

och bröllopsfotograf

i Skåne

bottom of page