top of page
DSC03110-2.jpg

BRÖLLOPSGUIDE

ddvitNamnlöst-2 (kopia).png

Vad drömmer ni om?

Det börjar väl härifrån! Vad drömmer ni om? Våga drömma stort och ta med alla era tankar och idéer från första stunden. Er bröllopsdag är en utav era största och finaste dagar och den kommer bli fantastisk! Utefter era tankar & idéer kommer ni skapa er helt egna perfekta dag! 

 

När ni nu har skrivit ner alla era största drömmar är det dags att vara realistiska och utefter en budget planera in i minsta detalj. 

Här i denna bröllopsguiden kommer ni få alla mina tips som fotograf och kunna fylla i checklistan i slutet med alla detaljer. 

DSC03337.jpg

Moodboard

 

Att skapa en moodboard hjälper er att få en tydlig bild på vad ni vill ha för tema och stil på ert bröllop. Det kan vara ganska bra att sätta ett färgtema som får gå som en röd tråd genom hela dagen. Andra frågor ni kan ställa er är vilken stil ni vill ha, bohemiskt, lantligt, vintage m.m. Spara gärna ner lite bilder i en mapp för eran inspo till bröllopet. Ett tips är att hitta sökord på Pinterest som tar fram just den stilen ni söker. 

 

Fördelen med att anlita en proffsfotograf

När ni bokar en fotograf är det inte kamera ni bokar utan personen bakom. Erfarenhet, kreativitet och kunskap kring bilder, val av platser och ljus kommer med en professionell fotograf. Jag tycker det är enormt viktigt att ni ska känna er bekväma både med mig och framför kameran då jag kommer hänga med er stora delar utav er dag!  Jag är med er hela vägen och vi pratar och skrattarmycket och där och då kommer de där äkta leendena

och skratten som skapar de bästa bilderna. 

DSC05493.jpg

Gör ert bröllop speciellt 

 

 

IT’S IN THE DETAILS

Med små detaljer kan ni göra ert bröllop extra speciellt och ge era gäster något att prata om. Om ni älskar att planera små detaljer och göra något utöver det vanliga kommer här några tips. 

  • Servera tårtan efter vigseln. Alla orkar med    tårtan och ni kommer få bilder från tårtan i dagsljus. Perfekt!

 

  • Använd blommor i udda glasflaskor/små vaser för att para ihop rätt par vid bordsplaceringen. Låt alla få ta varsin flaska med sitt namn och be dem hitta samma blomma hos en annan person och sen vid bordet. 

 

  • Ha en minnesvägg där alla får skriva ett minne med er som par och sätta upp med en nypa och skapa världens härligaste minnesvägg. 

 

  • Dryck vid vigsel, servera alla gäster ett glas bubbel eller lemonad vid vigseln för att skapa en mer avslappnad stämning. 

Om det regnar

 

Nu ska det ju inte regna eller hur? NEJ! Men om det mot förmodan skulle göra det så är det bra att ha en plan B för

platserna vi ska fotografera på. När det gäller porträtt så kan man göra på lite olika sätt. 

 

PARAPLY

Jag har alltid med mig genomskinliga fina paraply som funkar superbra att fotografera med.

Det kan bli väldigt charmigt! 

 

INOMHUS

Om det finns en fin plats inomhus vid platsen ni ska vigas vid eller ha middagen

skulle det kunna funka, men det är inte alla ställen som funkar. 

 

EMBRACE THE RAIN

Beroende på när vi fotograferar (innan eller efter vigsel) och hur rädd du är om klänningen kan man

också bara embrace the rain och gå ut barfota eller i havet

(om det ligger nära) och ta superfina bilder i regnet. 

Unplugged wedding 

 

 

BE IN THE PRESENT

Något ni borde överväga är att ha ett unplugged wedding, alltså ett bröllop där ni ber gästerna att inte använda sina mobiler och inte leva dagen genom telefon och sociala medier. Be dem att vara i nuet och uppleva er dag med sina egna ögon utan något som distraherar. Ni kan också ha ett ställ eller en box där alla får lämna sina telefoner antingen hela dagen eller vid olika tillfällen som vigseln och middagen. 

 

Detta är något som har blivit superpopulärt på den senaste tiden då de allra flesta faktiskt har en fotograf som fångar alla de där stunderna. Med andra ord kan era gäster slappna av och njuta istället. 

 

En annan fördel är att ni slipper bilder som denna ovan, alla gäster som sticker ut med sina telefoner. Vill ni ändå låta era gäster ha mobiler så kan ni be dem att inte sticka ut under vigseln och låta fotografen fånga stunderna. 

DSC04368.jpg
DSC01638.jpg

Förberedelser

Inför alla olika moment finns det olika saker att tänka på. Om ni vill ha med mig på förberedelser då kommer jag att vara med på slutet av detta för att fånga de sista piffet för både bruden och brudgummen.Det kan vara bra att ha rum som ligger i ganska nära anslutning till varandra för att jag lätt ska kunna springa emellan er och fånga alla ögonblick och stunder. 

Det är också här jag tar bilder på detaljer såsom era ringer, blommor, kläder m.m, tänk på att ha allt det samlat så vi slipper springa runt efter de olika sakerna.  

Porträtt

Det kan vara en idé att ha med sig oömma skor för att ibland ta sig ut till platser beroende på vart vi väljer att vara. Här har ni också valt vilka personer ni vill ha med er i bilderna redan innan och gjort dem redo. Jag kommer hjälpa er hela vägen med idéer och naturliga och enkla sätt att stå på! Det är viktigt att det känns äkta! 

Porträtten är några av de viktigaste bilderna och utefter era önskemål av vilken typ av platser hittar jag ca. 2 ställen som har fint ljus och alla bra egenskaper som skapar den perfekta omgivningen. Vi brukar fota på 2 platser för att era bilder så få lite variation. Det är så värt att åka en bit för att hitta de där magiska ställena. 

DSC08411.jpg

Vigsel

 

  • Om ni ska gifta er utomhus uppskattas det av mig som fotograf om ni väljer en plats i skuggan eller att ni står med solen i ryggen på prästen. Oavsett så kommer bilderna bli bra, det är bara något som kan tas i åtanke under er planering. 

  • Om ni har någon typ av vigselprogram eller planering uppskattar jag att få ta del utav det för att kunna anpassa vart jag står under de olika ögonblicken. 

 

  • Låta kyssen vara extra länge, ja dels för att det är mysigt men också för att jag ska kunna få många olika bilder på den stunden! Får ni feeling, stanna upp på vägen ut och kyss varandra igen! Jamen det är ju härligt va! 

DSC05863.jpg

Mingel

THOSE MOMENTS

Under minglet är mitt fokus att fånga alla era gäster på någon bild, era gratulationer och alla härliga känslor som ni upplever och får av er familj och vänner.

DSC05745.jpg

         Middagen

 

Eftersom jag vill få med era reaktioner och känslor och kommer att fotografera er ganska mycket kan det vara extra kul med någon fin bakgrund där ni sitter. 

Om ni har tårtan efter middagen fångas den också här samt när ni skär upp den första biten. 

 

 

 

Festen

 

Kvällens sista stund innan jag rundar av. Jag brukar hinna med att fotografera er första dans och en del utav festen beroende på vart vi placerat era timmar. 

 

Här är det egentligen inte särskilt mycket att tänka på utan bara för er att njuta och ha en riktigt härlig avslutning på er stora dag! 

DSC03520.jpg

Ansvarig person 

 

Det allra allra bästa ni kan göra för att ni ska kunna njuta utav er dag är att ha en ansvarig person, en toastmaster eller madam är det bästa. Med en person som har koll på läget och gärna bjuder på sig själv har ni kommit långt på vägen.

 

Att ni kan släppa taget och bara vara i nuet samt känna en trygghet över att dagen flyter på enligt planerat är så viktigt! Då kan jag också ha en person som jag kan stämma av med inför de olika momenten, utan att ni behöver känna er stressade! 

DSC01326.jpg

Golden hour 

 

Jag rekommenderar alla mina brudpar som bokar något av mina större paket att vi går ut 15 minuter när solen går ner för att gå ut e stund bara ni två och dansa i solnedgången. Det blir MAGISKA bilder! 

Detta brukar ske efter middagen eller eventuellt 

mellan någon av rätterna beroende på säsong. 

 

Att få chansen till de här lite mjukare och helt galet fina ljuset brukar vara väldigt populärt. 

Självklart ska det passa in i er dag,

men "golden hour" ljuset skapar en helt annan känsla i bilderna som ni kanske önskar få med er hem som ett minne. 

Körschema 

 

 

A WELL PLANNED DAY

Nu kommer en hemlighet! Vet ni vad som ligger bakom en avslappnad och fantastisk bröllopsdag? JO ett körschema, en välplanerad dag! Yes, det är där det ligger. Många tror att ett körschema gör dagen stel men tvärtom! Ett körschema gör att ni kan slappna av och till synes blir dagen spontan.

 

För att ni ska kunna få det precis så som ni vill ha det och sedan kunna släppa iväg er planering till någon annan krävs just detta. Gå igenom körschemat och era önskemål med toastmastern eller den person ni utsett som ansvarig så kan ni sen göra precis det ni ska, alltså, vara i nuet och njuta! 

 

”Vi vill vara spontana” tänker ni då! Absolut, det finns det alltid plats för och spontana grejer kan uppstå under en bröllopsdag vilket är väldigt trevligt, men tar inte bort körschemat som grund. 

Detta kan jag också ta del av för att veta vid vilka tidpunkter alla saker kommer att hända. 

DSC06768.jpg

Landa i nuet

 

Okej, nu till det sista och enligt mig den allra viktigaste delen! Alla bilder ni kommer få kommer att hjälpa er att minnas tillbaka till den här dagen som bara händer en gång, men jag tror med hela mitt hjärta att det vi kommer att minnas i framtiden är hur vi kände under de olika stunderna. Så nu har ni bokat er fotograf och förhoppningsvis gett iväg ert ansvar till er toastmaster och då återstår det bara för er att landa i nuet. Att verkligen känna in alla era känslor och er stora dag! 

 

Att uppleva alla stunder på riktigt, där och då tillsammans med varandra, med er familj och era närmsta vänner. Den här stunden kommer bara en gång så se till att landa ordentligt och njuta fullt ut! Det är den bästa känslan att bara släppa allt annat och leva sin dag genom sina känslor och upplevelser. 

OM MIG

KÄRLEKSHISTORIER

BLOGG

ddvitNamnlöst-2 (kopia).png
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

elingrafs@gmail.com

Bohemisk gravid-

och bröllopsfotograf

i Skåne

bottom of page