top of page
gultjock.png

Såhär tar du hand om kropp och själ under din graviditet!

Att hitta energi och lugn, att förbereda kroppen för din förlossning och kunna njuta av tiden du då är gravid! Lite övningar och tips för att ta hand om dig själv både inifrån och ut vill jag ge dig!

En generell övning som jag själv älskar är tacksamhetsdagbok, det kan handla om din graviditet men det kan också handla om allt möjligt! Varje morgon eller kväll kan du ta fram din dagbok och skriver 3 saker du är tacksam för idag. Många tycker det är svårt att komma på 3 stycken varje dag, men tänk istället på att allting inte behöver vara stort, det kan vara att någon höll upp dörren för dig, att du gick en härlig promenad under dagen eller att du kände bebisen sparka. Det kan vara vad som helst! En tacksamhets dagbok gör dig också uppmärksam på de positiva sakerna och skapar oftast en väldigt fin känsla efteråt!

Jag vill också ge dig ett tips för en enkel meditationsövning för gravida. Jag tror vi alla känner igen oss i att stressa runt och man ska hinna ditten och datten men glömmer oftast bort att stanna upp och ta en stund för oss själva. Det känns extra mysigt under graviditeten att knyta an till sin bebis i magen och det kan du lätt göra med denna övningen som bara tar 5-10 minuter. 

       ❥ Sätt dig bekvämt med korslagda ben och placera händerna på magen för att känna en fysisk koppling till din bebis

       ❥ Ta djupa andetag där magen expanderas på inandetaget och faller tillbaka på utandetaget. 

       ❥ Stanna i positionen i 5-10 minuter. 

Andra härliga saker jag tycker du ska njuta utav och kanske be din partner hjälpa dig med, du bär ju ändå på er bebis liksom! Varför inte lite fotmassage? En yogaklass, gravidmassage eller en mysig stund tillsammans bara ni två?

BRÖLLOP

GRAVID

BLOGG

ddvitNamnlöst-2 (kopia).png
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

elingrafs@gmail.com

Bohemisk gravid-

och bröllopsfotograf

i Skåne

bottom of page